Microsoft приєднується до компанії видавців, які вирішили підвищити ціни на ігри з $60 до $70: з наступного року саме такий цінник (якщо точніше, $69,99) буде встановлений на ігри компанії, зокрема Forza Motorsport, Redfall та Starfield.

Представник компанії зазначив, що регіональні ціни у кожному конкретному випадку можуть бути нижчими, і що від практики появи у GamePass у день релізу ігор, розроблених внутрішніми студіями Microsoft, ніхто відмовлятися не збирається.

Таке рішення не стало великим сюрпризом: останнім часом голова Xbox Філ Спенсер вже попереджав, що компанія не зможе довго утримувати старі ціни та буде змушена вдатися до їхнього підвищення – проте не робитиме цього в цей різдвяний період, а почекає до 2023 р.

Що стосується цін на власне консолі Xbox Series X|S, про них поки мова не йде. Нагадаємо, Sony підвищила ціни на PlayStation 5 ще у серпні, і тоді Філ Спенсер заявив, що Microsoft на такий крок не піде. Але вже у листопаді він “прозоро натякав” на таку можливість заявою, що компанія втрачає до $200 на кожній проданій консолі Xbox.