Керівник підрозділу Xbox Філ Спенсер продовжує робити цікаві заяви. Спочатку ми отримали запевнення щодо “довічної підтримки Call of Duty на PlayStation”, а тепер він зізнався в інтерв’ю CNBC, що Microsoft продає консолі Xbox значно нижче собівартості.

Так, за його словами, на кожній проданій консолі Xbox Series X вартістю $499 компанія втрачає $100, а на доступнішій Series S ($299) — цілих $200. В консольному бізнесі це доволі поширена практика — в минулому виробники неодноразово торгували “залізом” у збиток, натомість заробляючи на іграх та різних сервісах. Проте зараз така заява Філа Спенсера може значити дещо інше, а саме — можливе підвищення цін.

Кілька днів тому у ході конференції The Wall Street Journal Tech Live він вже встиг попередити, що компанії важко утримувати ціни на одному рівні: “Ми тримаємо ціни на консоль, на ігри, на підписку. Але я не думаю, що ми зможемо робити це вічно… Думаю, рано чи пізно нам доведеться підняти ціни, але зараз, перед різдвяним періодом, нам дуже важливо зберегти ціни”.

PS: цікаво, що коли у серпні Sony оголосила про здорожчання PlayStation 5 через високий рівень інфляції, Філ Спенсер заявив, що Microsoft так не робитиме, і прокоментував вчинок конкурентів наступним чином: “зараз, коли наші клієнти стикаються з найбільшими економічними труднощами та невпевненістю, ніж будь-коли, ми вважаємо, що так чинити неправильно”.