З iOS 16.2 Apple застосує “китайське” обмеження в AirDrop для всіх користувачів

Нещодавно Apple обмежила використання AirDrop в Китаї. Функцію бездротової передачі даних, яку використовували протестувальники для обміну зображеннями, обмежили 10-хвилинним інтервалом, після чого отримати файли можна було лише від своїх контактів, а не будь-кого поряд. Зміни набрали чинності з iOS 16.1.1.

А от з виходом iOS 16.2 такий ліміт отримають всі користувачі. Правила будуть такі самі — через 10 хвилин після ввімкнення AirDrop, отримати файл можна буде тільки від знайомих людей, чий контакт є в записній книзі.

Таким чином Apple намагається заспокоїти Китай (один зі своїх найбільших ринків та виробника чималого відсотка продукції компанії), та зменшити збитки від критики, яку отримала за мовчазну згоду з авторитарним режимом. Застосувавши подібне обмеження для всіх користувачів, компанія хоч якось зможе виправдати допомогу деспотичному уряду в придушенні протестів.

Щоправда, з іншого боку таке обмеження зупинить отримання небажаних зображень від збоченців та пранкерів, які також використовують AirDrop в публічних місцях.