Сьогодні надзвичайний день для поціновувачів фантастичних та пригодницьких франшиз, адже вийшли перші трейлери одразу трьох продовжень популярних фільмів. Наступного року на екрани повернуться «Вартові Галактики», «Індіана Джонс» та «Трансформери».

4 травня 2023 року на великі екрани вийде фільм «Вартові Галактики 3» / Guardians of the Galaxy Volume 3 Джеймса Ганна, який, можливо, стане останнім для режисера, адже він має очолити новий підрозділ конкурента Marvel – DC Studios. Але хоч би що там було, нова картина повертає нас до команди відчайдухів на чолі з Пітером Квіллом, що намагається оговтатися від втрати Ґамори та знову врятувати Всесвіт.

Харрісон Форд повертається в образі легендарного героя-археолога в довгоочікуваній п’ятій частині культової франшизи – «Індіана Джонс та Циферблат Долі» / Indiana Jones and the Dial of Destiny, яку знімає Джеймс Менголд («Форд проти Феррарі», «Логан»). Виконавчими продюсерами фільму виступили Стівен Спілберг та Джордж Лукас. Джон Вільямс, який писав музику до кожної частини франшизи, починаючи з «У пошуках втраченого ковчега» 1981 році, написав саундтрек й для нового фільму.

Схоже, що кінофраншизу «Трансформери» чекає новий перезапуск, принаймні трейлер «Трансформери: Час Звіроботів» / Transformers: Rise of the Beasts хоча й показує знайомих героїв, проте не опирається на минулі картини. В новому фільмі режисер Стівен Кейпл-молодший спробує познайомити глядача з новими видами трансформерів: Максималами, Предаконами й Терраконами.