Режисер Джеймс Ганн і продюсер Пітер Сафран очолять нещодавно створений в Warner Bros. Discovery підрозділ DC Studios, який має стати відповіддю на Marvel Studios, повідомляє The Verge.

За інформацією The Hollywood Reporter, план Warner Bros. Discovery щодо DC Studios полягає в тому, що Ганн буде керувати творчим баченням підрозділу, в той час, як Сафрану буде доручено стежити за грошима та виробництвом. Як Ганн, так і Сафран будуть підзвітні генеральному директору Warner Bros. Discovery Девіду Заславу і, як повідомляється, продовжуватимуть займатися режисурою та продюсуванням на додаток до своїх керівних обов’язків в рамках чотирирічної угоди. У випадку Ганна, він буде працювати виключно з DC, що є цікавим розвитком подій, враховуючи його зв’язок з франшизою Marvel «Вартові Галактики».

Ганн взяв на себе ще більшу відповідальність у Warner Bros. Discovery після того, як студія Marvel спочатку звільнила його з «Вартових Галактики 3» у 2018 році через старі образливі твіти режисера. Хоча Marvel врешті-решт повернула Ганна до проєкту, це сталося лише після того, коли студія Warner Bros. вже запропонувала йому очолити фільм «Загін самогубців», успіх якого призвів до спін-оффу «Миротворець» і, очевидно, до цієї нової угоди.

У спільній заяві Ганн і Сафран повідомили, що вони особливо зацікавлені у створенні «інтегрованого, багатошарового всесвіту», проєкту, який «все ще дозволяє індивідуальне самовираження залучених художників».

«Для нас велика честь бути розпорядниками цих персонажів DC, яких ми любимо з дитинства, – сказав дует. – Наша відданість Супермену, Бетмену, Диво-жінці, Аквамену, Харлі Квінн і решті персонажів DC дорівнює лише нашій відданості диву людських можливостей, які представляють ці персонажі».