З початку російського вторгнення в Україні постраждало чимало регіонів. Наразі багато міст та селищ потребують допомоги. Серед іншого, є й необхідність в технічному забезпеченні. За ініціативи Європейської Комісії та торгової асоціації DIGITALEUROPE, а також підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, створено платформу по збору ґаджетів — Laptops for Ukraine.

Завдяки цій платформі всі небайдужі європейські представники бізнесу, меценати та громадяни можуть передати ґаджети Україні. Це можуть бути лептопи, планшети, смартфони, павербанки тощо:

«Наразі є потреба у понад 255 тис. різних гаджетів. З кожним днем запити зростають, а виклики стають ще складнішими. Проєкт Laptops for Ukraine допоможе встановити зв’язок між європейцями та українцями, щоб забезпечити гаджетами школи, лікарні та державні адміністрації у постраждалих від війни регіонах України» — йдеться у повідомленні Мінцифри.

Єврокомісія та торговельна асоціація DIGITALEUROPE візьмуть на себе збір техніки, а Міністерство цифрової трансформації України координуватиме передачу відповідно до запитів інших державних установ.

Звернення заступника Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтина Кошеленко:

Всю необхідну інформацію та контакти можна знайти на сайті ініціативи Laptops for Ukraine за цим посиланням.