Від 10 жовтня 2022 р., коли в Києві почалися відключення електрики, кількість ДТП у Києві збільшилася на 55%, а смертність внаслідок їх зросла вшестеро. Про це пише «Хмарочос» з посиланням на телеканал Київ.

«Якщо брати період до відключення світла та після нього, то приблизно на 55% збільшилася кількість аварій. Крім того, вдвічі почастішали аварії саме за участю пішоходів, а вшестеро зросла смертність людей у цих ДТП», — зазначив речник Патрульної поліції Києва Андрій Молокоєдов у телеетері.

У періоди вимкнення світла на багатьох перехрестях і переходах столиці не працюють світлофори та вуличні ліхтарі. Патрульна поліція повідомляє про випадки наїзду на пішоходів на пішохідних переходах.

За словами Молокоєдова, після 10 листопада Патрульна поліція збільшила кількість регулювальників на 55 з 700 перехресть Києва, які визначили як критичні.

Редакція «Межі» радить читачам в темний період доби носити світлий одяг, користуватися стрічками-світловідбивачами, катафотами, у крайньому разі ліхтариками. Будьте уважними, переходячи вулиці.