На форумі OxygenOS Open Ears в Лондоні команда розробника розповіла про наявні рішення та відкрила деякі плани стосовно OxygenOS 14. Однією з найцікавіших дрібок інформації стали плани стосовно програмних оновлень наступних смартфонів OnePlus.

Останніми роками користувачі OnePlus були не дуже задоволені кількістю «мажорних» оновлень системи, адже нерідко користувачі не змінюють смартфон довше, ніж він отримує актуальні версії ОС та патчі виправлення присутніх помилок.

Поява нової серії OnePlus 11 очікується на початку 2023 року. За словами керівника відділу програмних продуктів OnePlus Гарі Чена (Gary Chen), OxygenOS 13.1 буде випущено в цьому ж часовому проміжку. Він також підтвердив, що команда програмного забезпечення OnePlus вже працює над майбутніми оновленнями OxygenOS та строками програмного оновлення пристроїв.

Як орієнтована на користувача компанія, ми робимо все можливе, щоб покращити взаємодію з користувачем. Оскільки все більше користувачів зберігають свої пристрої довше, ми хочемо переконатися, що можемо запропонувати таку можливість. Ця нова політика оновлень надасть користувачам доступ до найновіших функціональних можливостей та оновлень безпеки, необхідних для швидкої та плавної роботи OnePlus протягом усього терміну служби смартфона.

Розширення графіка оновлень для майбутніх пристроїв OnePlus, безсумнівно, допоможе заспокоїти розчарування давніх шанувальників бренду. Чотири роки оновлень системи з додатковим роком регулярних виправлень помилок дійсно звучить краще, ніж раніше. Але, на жаль, про актуальні моделі OnePlus та дешевші версії лінійки Nord такої згадки не було.

У будь-якому випадку, якщо OnePlus зможе дотриматися обіцянки, нові флагмани компанії отримають більше оновлень за, навіть, Google Pixel, життєвий цикл яких розрахована на 3 великі оновлення ОС та 5 років оновлень безпеки.