Мінівен — майже забутий тип автомобіля. Проте вони десь ще тримаються! Наприклад, в Японії, де нещодавно дебютував новий мінівен Nissan Serena.

Загалом цей 4,7-метровий автомобіль зберіг свій пізнаваний дизайн та форми кузова, які продиктовані практичністю: вагонне компонування, пласкі бокові поверхні, вертикальна задня частина, капот та лобове скло на одній лінії. Також новий мінівен Nissan Serena отримав сміливе оформлення передньої частини з широкою решіткою радіатора та багатосекційними фарами.

А ще новий Nissan Serena отримав гібридний силовий агрегат e-Power, побудований на основі 1,4-літрового двигуна та електромотору. Сумарно ця пара видає 163 «конячки», які спрямовуються на передні колеса. Іншим варіантом заявлено звичайний 2-літровий двигун (150 к.с.) у парі з CVT-варіатором. Однак у цієї версії є своя перевага — такий автомобіль може бути як з переднім приводом, так і з повним.

Крім того, мінівен Nissan Serena може запропонувати вибір кількості місць (7- або 8-місний салон), декілька версій з різним переліком обладнання, систему «автопілоту» ProPILOT в оновлених версіях з розширеним переліком функцій. Також в салоні привертають увагу пара великих кольорових дисплеїв та кнопковий селектор «автомату», інтегрований у блок клімат-контролю.

Автомобіль Nissan Serena вже доступний для замовлення в Японії. Вартість новинки стартує приблизно від $20 тис. за звичайну 2-літрову версію та сягає $35 тис. за гібридний варіант у максимальній комплектації. Подобається?