Наразі серед оновлених комп’ютерних чипів Apple M2 такий є в новому поколінні MacBook Air та оновленому MacBook Pro 13. Професійні моделі MacBook Pro поки що не отримали оновлення, воно очікується наступного року. 

Але в результатах випробувань синтетичним тестом продуктивності Geekbench вже засвітився чип Apple M2 Max. Його помітив відомий в технічних колах користувач Твіттеру ShrimpApplePro.

Випробувана модель з індексом Mac14.6 має 12-ядерний процесор Apple M2 Max з чималою кількістю оперативної пам’яті — 96 ГБ. Зазначена частота процесора складає 3,54 ГГц. Версією операційної системи на тестовому лептопі була macOS 13.2. Так модель змогла показати результат тестування у 1853 балів для одного ядра, та 13855 балів загалом.

В Geekbench з’явилися результати тестування процесора Apple M2 Max

Для порівняння, M1 Max в MacBook Pro та початкових моделях Mac Studio має 10 ядер та частоту 3,2 ГГц, що дозволяє набрати 1746 та 12154 балів відповідно. Тож, базуючись на таких показниках, продуктивність M2 Max випереджає попередника на 14%. M2 в MacBook Air випередив М1 на 11% в одноядерному та на 19% у багатоядерному режимах.

Щодо випробувань M2 Max, поки що не варто робити остаточні висновки, адже сам тест наразі не адаптовано під нові процесори та він може не повністю висвітлювати всі можливості нового чипа. Але це також не скасовує вірогідності того, що новий процесор не стане великим оновленням.