Про це дізнався ресурс GTPlanet під час заходу зі святкування 25-ї річниці серії Gran Turismo, де їм вдалося взяти інтерв’ю у генерального директора Polyphony Digital Казунорі Ямаучі.

Останніми роками Sony потроху змінює свій підхід до ексклюзивів платформи, портуючи деякі з них на ПК. Після God of War, Uncharted 4, Spider-Man тощо дехто почав гадати, чи не чекає те ж саме на Gran Turismo – тож GTPlanet серед іншого запитав у розробника відомого автосима, чи не розглядає він такий варіант.

І Казунорі Ямаучі відповів ствердно: “так, ми думаємо над цим”. Але, за його словами, зробити це буде важко: “Gran Turismo дуже добре оптимізована гра. Не всі платформи зараз здатні запустити її в режимі 4K/60p, тому одним з варіантів є зменшення кількості платформ”.

Що ж, здається, генеральний директор Polyphony Digital тут трохи лукавить: Gran Turismo 7, хоча і є ексклюзивом Sony, непогано себе почуває на PlayStation 4, продуктивність якої сьогодні вже не те щоб вражала. Тому головним у портуванні GT7 на ПК буде все ж не технічна сторона питання, а вольове рішення Sony. А воно, судячи з останніх тенденцій, цілком можливе – мабуть, саме тому Polyphony Digital вже зараз розмірковує над тим, як саме це можна буде реалізувати.