Новий флагман від Apple — iPhone 14/iPhone 14 Pro — вийшов не так давно. Але інсайдери та аналітики знаходять все більше інформації вже про наступні моделі смартфонів купертинців.

Як розповідає Nikkei, iPhone 15 матиме найновіші камери від Sony, які описують як «витвір мистецтва». Такі сенсори зможуть отримувати вдвічі більше насиченості на кожний піксель, що дозволить збирати більше світла та краще справлятися з різними умовами освітлення.

За слова Nikkei, ці сенсори дозволять, наприклад, знімати обличчя людини з сильним контровим освітленням. Для цього Sony використовує напівпровідникову архітектуру, яка розміщує фотодіоди та транзистори в окремих шарах, що дозволяє використовувати більше фотодіодів. Скоріше за все такий сенсор отримає місце основного (ширококутного).

Але наразі немає точної інформації, чи всім моделям встановлять такі камери, чи обмежаться лише iPhone 15 Pro, який й без цього мають отримати свої ексклюзиви — USB-C, новий чип A17, більше оперативної пам’яті тощо.

Також Apple працює над новим перископічним об’єктивом, який покращить можливості оптичного масштабування в ‌iPhone 15‌ Pro. З ним смартфон зможе запропонувати 10-кратний оптичний зум, що дозволить краще конкурувати з деякими Android-смартфонами, які вже не перший рік як мають таку можливість.