Інтерфейс Xbox тепер повноцінно підтримує українську мову

Пройшов приблизно місяць з появи першої інформації щодо підтримки української мови в альфа-версії прошивки ігрової консолі Xbox. Тепер українська мова доступна для всіх користувачів консолі. Таким чином, Xbox стає ще ближчим до України. 

Одразу розчарую — такого регіону як “Україна” та валюти “гривня” консоль досі не знає. Строки появи офіційного регіону для нашої країни поки невідомі, але це вже великий прогрес після довгих років ігнорування ігровим підрозділом компанії Microsoft нашої країни. Враховуючи те, менш ніж за рік в Україні почалися офіційні продажі консолі та зʼявилася українська мова інтерфейсу, є надії на те, що повна локалізація Xbox не за горами. 

Інтерфейс переведено доволі грамотно. Деякі гравці скаржаться на поодинокі орфографічні помилки, але вони не впадають в око. Український інтерфейс сприймається рідним, та іноді в мене було враження того, що українська мова тут була завжди. Залишаються без перекладу поки що описи для ігор в магазині Xbox. 

Цікавим моментом є також те, що якщо якась гра підтримує український мовний пакет, то при запуску вона запропонує вам його поставити для свого інтерфейсу. 

Це дійсно хороша новина для всіх власників консолі, а також тих, хто розглядає її придбання. Тож будемо чекати повноцінного запуску Xbox в Україні, адже для цього залишилося не так вже й багато.