Коли рік тому ми з деяким острахом завантажували перші новини та статті на Mezha.Media, ми, як і більшість українців, навіть не уявляли, яким буде наступний рік нашої роботи над новим сайтом. Для нас це був стрибок у незвідане, але і дуже гарна нагода почати щось з самого початку, зробити щось правильне. І, попри божевільних сусідів і усі перепони, які вони створюють, нам здається, що дещо за цей рік нам все ж таки вдалось.

Нас дуже тішить те, як ви, наші поважні читачі, зустріли «Межу» і як підтримували увесь цей час. Ми хочемо сказати дякуємо усім тим, хто прийшов за нами на цей сайт і тим, хто приєднався впродовж цього непростого року. І звісно ж, усім тим, хто допомагає нам донатами та/або волонтерською допомогою. Дякуємо вам!

А тепер трохи статистики.


За рік, що пройшов з 25 листопада 2021 р., коли «Межа» з’явилась у мережі, наш сайт відвідало 2 млн 775 тис унікальних користувачів, які переглянули на ньому 9 млн 900 тис сторінок. Так, скоро вже ювілейні 10 млн.

У більшості читачів нашого сайту на мобільному пристрої чи ПК стоїть українська мова інтерфейсу. Сподіваємось, що ті, хто все ще використовує російську мову, просто не знають, як змінити налаштування або роблять це за звичкою.

Мови інтерфейсу
Українська мова – 46,41 %
Російська мова – 28,80 %
Англійська мова – 18,26 %
Інші мови – 6,53 %


Більшість читачів нашого сайту з України. А ось на другому місці несподівано США, дякуємо за це англійській версії Mezha.Media, яка з’явилася у квітні 2022 р. і стрімко набирає популярність. Читачі з росії складають лише 0,64 % від нашої аудиторії, і то, здається, це ті українці, що вимушені користуватися російським інтернетом на тимчасово окупованих територіях. Рішення залишити мовами сайту лише українську та англійську було абсолютно слушним. Загалом же сайт Mezha.Media відвідували користувачі з 233 країн та територій, тобто з усіх куточків світу (або це так працює VPN).

Країни
1. Україна – 68,08 %
2. США – 6,43 %
3. Польща – 3,76 %
4. Німеччина – 2,10 %
5. Велика Британія – 2,01 %

12. Росія – 0,64 %


Здебільшого Mezha.Media переглядають з мобільних пристроїв, тому і найпопулярніший серед читачів браузер – це Chrome. Браузерів колишнього монополіста Microsoft навіть нема у Топ-5.

Браузери
Chrome – 77,22 %
Safari – 10,86%
Android Webview – 5,80 %
Firefox – 2,07%
Samsung Internet – 1,57%
Інші – 2,48 %


Наступна статистика виходить з того самого постулату, що і попередня. Головний пристрій для споживання контенту зараз – смартфони. Саме на них припадає більше 80% трафіку на Mezha.Media. У десктопів/ноутбуків лише 19,51%. Серед ОС передбачувано лідирує Android.

Операційна система
Android – 69,27 %
Windows – 14,67 %
iOS – 11,01 %
macOS – 4,05 %
Linux – 0,79 %
Інші – 0,21 %

Що ж, це статистичні підсумки роботи редакції Mezha.Media. У наступній статті ми оглянемо найпопулярніші матеріали «Межі» за рік роботи сайту. Stay tuned.