ДТЕК відновив роботу своїх електростанцій та електромереж після безпрецедентної атаки на енергосистему. Про це повідомляє пресслужба Групи компаній SCM, куди входить ДТЕК.

Відновлено електропостачання усіх об’єктів критичної інфраструктури – лікарень, водоканалів – у всіх регіонах, де працюють спеціалісти компанії. Триває поступове підключення побутових споживачів.

Українська енергосистема вистояла. Російські терористи, які мріяли позбавити нас світла, нічого не досягли. І ніколи цього не зможуть. У найближчі години ситуація в енергосистемі буде стабілізована.

Енергетики вистояли у важкому бою з підступним та безпринципним ворогом.

«Російські терористи ніколи не досягнуть своїх цілей – вони не залякають нас та не змусять відмовитись від своїх принципів. Атаки на енергетичну інфраструктуру – це військовий злочин, за який будуть відповідати усі винні. Усі, враховуючи так званих російських «енергетиків», які допомагають варварам обирати цілі атак. Україна встояла, витримає та переможе. І ніякі терористичні атаки по цивільній інфраструктурі цього не змінять. Ми будемо зі світлом, а ви назавжди залишитесь у пітьмі», — заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

ДТЕК – найбільша приватна енергетична компанія України, яку створено у 2005 році для управління енергетичним бізнесом групи SCM. ДТЕК оперує вісьмома ТЕС в різних регіонах України, загальна встановлена потужність яких становить 13,5 ГВт.

P.S. Так, редакція, у тому числі на власному досвіді, знає, що електрика є ще далеко не у всіх і стабілізаційні відключення тривають. Тримаємось!