Те, що було в анонсах, тепер стало реальністю — дебютував електричний «заряджений» хетчбек Abarth 500e, побудований на основі FIAT 500e нової генерації. Як цього вимагають правила жанру, нова «гаряча» версія відрізняється зміненими бамперами, великими колісними дисками, примітними наклейками.

Але ж головні зміни приховані всередині: електродвигун максимальною потужністю приблизно 114 кВт або 155 «коней» (крутний момент 235 Н•м), що забезпечую прискорення 0-100 км/год приблизно за 7 секунд. Цікаво, що при налаштуваннях Turismo віддача двигуна дещо знижена (100 кВт та 220 Н•м), й лише у специфічних режимах Scorpion (Street або Track) можна отримати максимум. А ще цікаво, що новий електромобіль Abarth 500e підтримує 85-кіловатну зарядку, що дозволяє додавати 40 км пробігу лише за п’ять хвилин заряджання. Проте повний запас ходу на одному заряді акумулятора 42 кВт•год наразі виробник не оголошує.

Звісно, змінився салон: спортивні сидіння та кермо, використання алькантари, оригінальна 7-дюймова панель приладів. Остання отримала власну графіку, яка відображає швидкість руху, заряд акумулятора, інформацію по пройденому маршруту, обрані налаштування руху.

Нарешті, варто відзначити, що дебют Abarth 500e починається з лімітованої версії Scorpionissima, яка вирізняється максимальною комплектацією. Такий електромобіль буде випущений кількістю лише 1949 екземплярів — на честь року народження бренду. Символічно!