Офіційний акаунт серіалу «Вікінги: Вальгалла» / Vikings: Valhalla презентував деяких героїв другого сезону шоу, чим викликав щире обурення з боку українців. Таке враження, що або авторів серіалу забанили на Google, або вони отримали досить великого хабаря від російських спецслужб. Ні про яку, навіть мінімальну історичну достовірність вже не йдеться.

Найбільше обурення викликає твіт, у якому автори презентують нового героя фільму – київського князя Ярослава Мудрого, який в них раптом став «королем» та «правителем Північної Росії».

«Король Ярослав Мудрий, войовничий правитель Північної Росії, дядько Олафа і Гаральда» – йдеться у повідомленні.

Наступний твіт «не гірше» – «Олена, стійка донька російського дворянина»…

У коментарях українці й усі, хто хоч трохи знається на історії, розповідають Netflix та авторам серіалу про існування Google та інші нехитрі трюки, які могли б запобігти такому фіаско. Дехто нагадує, що до XVIII сторіччя ніякої Росії взагалі не існувало, а була Московія, Ярослав Мудрий був князем київським, а на місці Москви у той час були лише болота. Дехто пропонує додати до акаунтів Netflix помітку Russia state-affiliated media.

Netflix транслює російську пропаганду у другому сезоні «Вікінги: Вальгалла» / Vikings: Valhalla

Другий сезон серіалу «Вікінги: Вальгалла» / Vikings: Valhalla стартує на Netflix 12 січня 2023 р. і ми, звісно, рекомендуємо вам ігнорувати його.

Нагадаємо, «Вікінги: Вальгалла» / Vikings: Valhalla – це сиквел і продовження серіалу «Вікінги» / Vikings, події якого розгортаються на сто років пізніше оригінального шоу. «Вікінги» / Vikings виходив на каналах History та Amazon Prime Video у 2013 – 2020 рр.

ОНОВЛЕННЯ: Офіційний акаунт Vikings: Valhalla видалив усі твіти, які обурили українців. Як пишуть у коментарях «пішли вчити історію».