Одним з технологічних трендів останнього часу є приватність. Розробники браузерів та операційних систем все більше приділяють уваги саме особистим даним користувачів, створюючи проблеми для компаній на кшталт Meta та Google. Але заяви компаній про можливості їх продуктів не завжди відповідають дійсності.

Двоє iOS-розробників, які також займаються дослідженнями безпеки, виявили, що Apple все ж передає Directory Services Identifier (DSID) в даних деяких власних додатків. Цей ідентифікатор все ж пов’язаний з користувацьким Apple ID та iCloud.

За словами Mysk, такий ідентифікатор потенційно може допомагати відстежувати звички користувача при перегляді App Store. І це суперечить твердженням компанії щодо передачі приватних даних.

Раніше ці ж дослідники розповідали, що iOS 14.6 надсилала Apple чимало даних, таких як модель iPhone, мови клавіатури та інші деталі, які надалі могли використовуватися як цифровий відбиток. І система могла це робити, навіть коли користувач вимикав передачу даних аналітики пристрою.

Після публікації цієї «знахідки» навіть з’явився колективний позов до Apple від невдоволених користувачів.

Apple поки що не коментує ці випадки.