Трамп не хоче повертатися у Twitter та каже, що у соцмережі багато проблем

У відповідь на опитування Ілона Маска про те, чи варто відновлювати акаунт Дональда Трампа, експрезидент США заявив, що бачить багато проблем у Twitter і буде триматися своєї власної соціальної мережі.

«Я чув, що ми отримуємо велику кількість голосів за те, щоб повернутися в Twitter. Я не бачу жодних причин для цього, — сказав Трамп на зустрічі Республіканської єврейської коаліції в Лас-Вегасі по відеозв’язку. – Це може статися, а може і не статися».

За словами Трампа, платформа Truth Social, яку він запустив після блокування попереднім керівництвом Twitter Inc. після того, як його прихильники увірвалися в Капітолій 6 січня 2021 року, стала потрібною для багатьох людей, і він не думає, що вони повернуться в Twitter.

За дві години до завершення опитування, розпочатого Маском, в ньому взяли участь майже 14 мільйонів облікових записів Твіттеру, при цьому близько 52% респондентів проголосували за повернення Трампа.

У п’ятницю Маск заявив, що рішення по акаунту Трампа ще не прийнято. Він відновив акаунти, пов’язані з консервативною медіаперсоною Джорданом Петерсоном і сатиричним сайтом Babylon Bee.

Трамп був назавжди заблокований в Twitter у 2021 році «через ризик подальшого підбурювання до насильства». У вівторок він офіційно вступив у президентські перегони в США у 2024 році.

У суботу Трамп заявив, що йому сподобалася покупка Twitter за $44 мільярди, яку здійснив Ілон Маск, і йому «подобаються такі персонажі». Але він заявив, що проблеми Twitter «жахливі», включаючи негативну взаємодію і фейкові акаунти.

«Truth Social був дуже, дуже потужним, дуже, дуже сильним, і я залишуся там», – сказав Трамп аудиторії.