Ілон Маск провів опитування щодо долі Twitter-акаунта 45-ого президента США Дональда Трампа. 51,8% з понад 15 млн користувачів, що брали участь у голосуванні, підтримали відновлення акаунта Трампа. Тож @realDonaldTrump знову online, правда, після видалення ботів в нього залишилось лише 52,2 млн послідовників замість 88,7 млн на момент бану.

«Народ висловився. Трамп буде відновлений. Vox Populi, Vox Dei. [лат. Голос народу, голос Бога.]» – написав Ілон Маск.

Цікаво, що Трамп заохочував своїх прихильників проголосувати в цьому опитуванні, хоча сам він припустив, що вже не повертатиметься до Twitter. Поки що нових твітів на акаунті @realDonaldTrump не з’явилося. Останній твіт Трампа перед баном повідомляє що він не братиме участь в Інавгурації президента Байдена, 20 січня 2021 р.

Нагадаємо, Дональд Трамп був дуже активним користувачем Twitter, при цьому, на відміну від багатьох політиків, він вів цей акаунт власноруч. З самого початку свого президенства Трамп активно використовував Twitter як офіційний рупор влади, у тому числі і в зовнішній політиці. На четвертому році президенства Трамп у середньому писав майже 35 твітів на день. Взагалі-то така поведінка Трампа посприяла зростанню популярності платформи серед політиків.

Акаунт Трампа було забанено 8 січня 2021 р., згідно з повідомленням Twitter, «через ризик подальшого підбурювання до насильства». Сталося це через два дні після сумнозвісного штурму Капітолія США 6 січня 2021 р., організованого групою прихильників Дональда Трампа, незадоволених результатами президентських виборів 2020 року. У повідомленні Twitter перед баном йшлось у тому числі й про можливу повторну атаку на Капітолій, заплановану на 17 січня 2021 р.

Після бану Трамп створив власну соціальну мережу Truth Social. Бета-версія мережі стартувала 20 жовтня 2021 р., повноцінний запуск – 21 лютого 2022 р. Наразі мережа доступна лише для користувачів з США.

15 листопада 2022 року Трамп оголосив, що візьме участь у президентських виборах 2024 року як кандидат від республіканців.