Компанія Niantic (відома першою чергою завдяки іграм у доповненій реальності Pokemon Go та Ingress) зараз працює не тільки над ще однією AR-грою: під час заходу Snapdragon Summit 2022 вона продемонструвала прототип власної AR-гарнітури.

Гарнітура базується на новому чипсеті Snapdragon AR2 Gen 1 і має дуже компактний вигляд: вона більше схожа на окуляри, ніж “шолом віртуальної реальності”. На відміну від першого прототипу (на базі Snapdragon XR2 Gen 1), у нової версії камери майже непомітні, плюс вона позбулася дротів, якими перший прототип з’єднувався зі смартфоном.

Niantic (розробник Pokemon Go) працює над гарнітурою доповненої реальності
Перший прототип

Як зазначає Niantic, нова модель оптимізована для використання на вулиці, розробник планує зробити її легшою за 250 г і націлений на “довгі ігрові сесії” — від години до двох.

Qualcomm характеризує Snapdragon AR2 Gen 1 як свій перший чипсет, побудований спеціально для доповненої реальності — на відміну від попередніх поколінь, які розроблялися для використання як для доповненої, так і віртуальної реальностей. Це “багаточипова архітектура розподіленої обробки”, яка містить у собі AR-процесор, AR-співпроцесор та зв’язок зі смартфоном або ПК — причому розташовуватись все це може не на одній платі, а на двох бічних панелях або навіть на переніссі окулярів.

Niantic також продемонструвала відео з прикладами використання гарнітури, в якому можна побачити взаємодію з віртуальними об’єктами, ігрові варіанти та допомогу у навігації містом.