Як повідомляється в офіційному пресрелізі, Blizzard не змогла досягти угоди з NetEase – своїм партнером з ліцензування та розповсюдження ігор у Китаї. Через це ціла низка ігор компанії стануть недоступними у цій країні починаючи з 23 січня 2023 р.

Це стосується майже усіх актуальних ігор Blizzard: World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch 2, Starcraft, Heroes of the Storm, Diablo III та Warcraft III: Reforged. У переліку немає Diablo Immortal, тому що, за офіційною заявою NetEase, її розробка та супровід виконуються за окремою угодою і будуть продовжені.

Blizzard повідомляє, що призупинить продаж ігор “найближчими днями”, але при цьому заявляє, що найближчі релізи World of Warcraft: Dragonflight, Hearthstone: March of the Lich King та другий сезон Overwatch 2 “відбудуться пізніше цього року” — без уточнень, як саме це буде реалізовано.

NetEase видавав ігри Blizzard у Китаї з 2008 р., але останнім часом у відносинах компаній почали спостерігатися розбіжності — так, ще влітку з’явилася інформація, що Blizzard скасувала мобільний World of Warcraft, над яким працювала команда NetEase, причому відбулося це через неспроможність домовитися щодо фінансових умов.

Що буде з іграми Blizzard у Китаї далі, поки що невідомо — можливо, компанії все ж таки вдасться порозумітися з NetEase та укласти нову угоду, а можливо, право на розповсюдження перейде до іншого китайського видавця.