Виявляється, Blizzard спільно з NetEase працювали над мобільною версією MMO World of Warcraft. Про це повідомляє Bloomberg — за інформацією ресурсу, з боку NetEase у проєкті була задіяна команда з понад 100 працівників, а розробка тривала цілих три роки.

Проте компанії так і не змогли домовитися щодо фінансових умов і в кінцевому підсумку закрили проєкт. NetEase розпустила свою команду, причому лише деяким працівникам був запропонований внутрішній трансфер — більшість була звільнена.

Проєкт мав кодову назву Neptune, це мала бути MMORPG для “мобілок” у світі World of Warcraft — не пряме перенесення комп’ютерного WoW на мобільні екрани, а скоріше спіноф, події якого відбувалися б в інший проміжок часу.

Наразі невідомо, як таке рішення позначиться на їх відносинах — нагадаємо, китайська компанія NetEase є видавцем World of Warcraft та деяких інших ігор Blizzard у Китаї, до того ж вона брала участь у розробці Diablo Immortal, яка попри критику гравців все ж таки має всі шанси стати успішним проєктом.