Свого часу Microsoft працювала над “зовсім бюджетною” версією Xbox — вона мала стриміти ігри з “хмари”, а не запускати локально. Проєкт мав кодову назву Keystone і навіть дійшов до стадії робочого прототипу: голова Xbox Філ Спенсер повідомляє, що він був створений лише за 9 місяців, і співробітники компанії мали нагоду випробувати його у дії.

Але зараз в інтерв’ю The Verge він повідомив, що проєкт заморожено: “коли ми зібрали робочий прототип на тому “залізі”, яке нам було потрібно, він вийшов дорожчим, ніж нам би того хотілося. Тому ми вирішили зосередити наші зусилля на розробці стримінгового додатку для Smart TV”. Тут Філ Спенсер мав на увазі додаток Xbox TV, який Microsoft випустила для телевізорів і розумних моніторів Samsung влітку цього року.

Проте Microsoft не відмовляється від власного “хмарного” пристрою повністю: “з Keystone ми чекаємо на той час, коли зможемо зробити його достатньо дешевим”. Філ Спенсер зізнається, що прийнятною ціною компанія вважає $100-130, але зараз такий девайс з контролером у комплекті виходить ненабагато дешевше за Xbox Series S вартістю $299.

Звісно, його можна було б здешевити, відмовившись від комплектування фірмовим геймпадом (і змусити гравців додатково купляти будь-який сумісний контролер), але Microsoft на таке не згодна: вона хоче створити Keystone максимально схожим на звичайну консоль Xbox, від комплектації до системного інтерфейсу.

Тому поки що робочий прототип збирає пилюку на полиці (побачити його можна на фото, яке Філ Спенсер нещодавно опублікував у своєму твіттері), а Microsoft чекає здешевшання комплектуючих.