Xbox Everywhere — ініціатива Microsoft, яка має на меті дозволити використання сервісів Xbox не лише на власних консолях. Частиною цієї ініціативи має стати стрімінг Xbox на телевізійних платформах — над ним компанія працює вже кілька років, але його впровадження все відкладається, і тепер Microsoft планує реалізувати його наступного року.

Зараз користувачі можуть транслювати ігри з хмари на ПК або смартфон — і в майбутньому до цих варіантів ще додасться стрімінг на телевізори через ТВ-стік власного виробництва, на кшталт Amazon Fire TV Stick. Скоріше за все, крім доступу до ігрової бібліотеки, він також надаватиме можливість перегляду фільмів та серіалів.

Проте власники “розумних” телевізорів Samsung зможуть обійтися і без придбання додаткового “девайса” — як повідомляє GamesBeat, зараз Microsoft співпрацює з Samsung над створенням стрімінгового додатка для телевізорів компанії. Він також має з’явитися наступного року, заразом з апаратним плеєром.

Це абсолютно логічне рішення, яке цілком відповідає прагненню Microsoft розширити свою ігрову екосистему серед якомога більшої кількості користувачів — зокрема й таких, що належать до так званої “казуальної” групи й не мають наміру купувати окрему консоль заради однієї-двох умовно-безплатних ігор по типу Fortnite.