Скорочення в компанії Twitter, яку Ілон Маск нещодавно придбав за $44 млрд, не є новиною, новий власник звільнив вже приблизно половину співробітників та продовжує це робити. Але під звільнення потрапляють не тільки ті, хто, на думку Ілона, недостатньо ефективно виконує свою роботу, але й працівники, які незадоволені новим управлінським стилем компанії.

Деякі зі співробітників Twitter осмілюються публічно критикувати або ставити під сумнів дії Маска, розуміючи, що такі прояви не лояльності можуть призвести до звільнення. Вчора Маск зізнався, що звільнив інженера, який спробував публічно виправити його в Twitter, і Ерік Фронхофер був не останнім, хто пішов цим шляхом – інженер-програміст Twitter Саша Соломон також написала у Твіттері, що її «звільнили за шітпостинг» після серії нині видалених твітів з критикою Маска, додавши «поцілуй мене в дупу, Ілон».

Проте частина обговорює проблеми компанії у корпоративних чатах у Slack, де критикує управлінський стиль Ілона Маска. Як з’ясувалося, такі не публічні комунікації не вберігають працівників від гніву нового власника.

Журналіст Гергей Орош написав у Твіттері, що за його інформацією близько 10 осіб було звільнено за висловлювання в каналі Slack – а Кейсі Ньютон з Platformer має джерела, які стверджують, що ця цифра може бути ближче до 20. Анонімні співробітники Twitter повідомили Bloomberg, що щонайменше десяток працівників були звільнені після критики Маска на різних платформах.

Twitter, в якому більше немає відділу комунікацій, очевидно, нічого не говорить про звільнення, але Маск підтвердив їх у твіті: «Я хотів би перепроcити за звільнення цих геніїв. Їх величезний талант, без сумніву, буде дуже корисним в іншому місці».