Компанія Qualcomm офіційно представила нову мобільну платформу Snapdragon 8 Gen 2, яка дебютує з більшістю флагманських Android-пристроїв 2023 року. Тим часом виявляється, що Qualcomm може представити ще один варіант Snapdragon 8 Gen 2, який може бути ексклюзивним для серії Samsung Galaxy S23.

Згідно з інформацією, Qualcomm підтвердила велику кількість OEM-виробників, які будуть випускати свої Android-пристрої з новим чипсетом Snapdragon 8 Gen 2. Цікаво, що в списку OEM-виробників ніде немає компанії Samsung, що звучить досить загадково.

Як помітив інсайдер IceUniverse, Qualcomm згадала, що номер моделі чипа Snapdragon 8 Gen 2 – SM8550-AB, в той час, як номер моделі 8 Gen 1 – SM8450. Оскільки компанія додала в номер суфікс «AB», є великі шанси, що це буде SM8550-AC, або щось інше.

Американський виробник чипів офіційно повідомив, що підписав багаторічне партнерство з Samsung, тому компанія могла вимагати від Qualcomm поставити кастомну версію 8 Gen 2, яка була б ексклюзивно доступна в лінійці Galaxy S23.

Говорячи про Exynos, корейський технологічний гігант все ще працює над флагманським чипом Exynos 2300 по 5-нм техпроцесу. Проте варто зазначити, що наступний флагманський процесор компанії буде використовуватися в смартфонах Galaxy середнього рівня, а серія S23 вийде з чипом від Snapdragon у всьому світі.

Тим часом Qualcomm повідомив, що наступні компанії будуть випускати пристрої на базі Snapdragon 8 Gen 2: ASUS, Redmagic, Honor, ZTE, Xiaomi, Meizu, Vivo, Sony, Redmi, OPPO, nubia, Motorola, OnePlus, Sharp і iQOO.