80 млн користувачів з усього світу дивляться YouTube без реклами та слухають музику у додатку YouTube Music. Про це пише Variety.

За минулий рік YouTube Premium додав 30 млн користувачів і наразі займає четвертий рядок у переліку платних музичних сервісів після Spotify, Apple Music та Tencent, який працює лише у КНР. Якщо рахувати безплатних користувачів, які щодня використовують YouTube саме для прослухування музики, то сервіс безумовно опиниться на першому місті.

Android Headlines помилково оцінює прибуток Google з YouTube Premium у $960 млн щомісяця, просто перемножуючи кількість платних користувачів на щомісячну вартість сервісу у США, яка становить $12. Але YouTube Music and Premium має досить різні локальні ціни. Наприклад, в Україні сервіс коштує усього 99 грн за однокористувацьку версію та 149 грн за сімейну версію, до якої можна під’єднати 5 людей.

Серед переваг YouTube Premium – повна відсутність реклами в відео на Youtube й усіх embedded-відео на будь-яких сайтах; можливість завантажувати відео на локальні пристрої для оффлайн-перегляду (дуже зручно під час відсутності світла та інтернет); фонове відтворення та функція “картинка в картинці” в мобільних додатках; підписка на YouTube Music Premium.