Meta Platforms Inc. планує почати масштабні звільнення на цьому тижні, за словами людей, знайомих з цим питанням, це може стати найбільшим раундом в недавній хвилі скорочень робочих місць у сфері високих технологій після швидкого зростання галузі під час пандемії.

Очікується, що звільнення торкнуться багатьох тисяч співробітників, і оголошення про це планується зробити вже наступної середи.

В кінці вересня Meta повідомляла про більш ніж 87 000 співробітників. Представники компанії вже сказали співробітникам скасувати несуттєві поїздки, починаючи з цього тижня, повідомляє WSJ.

Заплановані звільнення стануть першим широким скороченням чисельності персоналу за 18-річну історію компанії. Хоча у відсотковому відношенні це менше, ніж скорочення в Twitter Inc., яке торкнулося близько половини персоналу цієї компанії, кількість співробітників Meta, які, як очікується, втратять роботу, може стати найбільшою на сьогодні у великій технологічній корпорації за рік.

Представник Meta відмовився від коментарів, посилаючись на недавню заяву генерального директора Марка Цукерберга про те, що компанія «зосередить інвестиції на невеликій кількості високопріоритетних напрямків зростання».

«Це означає, що деякі команди будуть значно зростати, але більшість інших команд залишаться на колишньому рівні або скоротяться протягом наступного року, – сказав він під час телефонного дзвінка компанії за результатами третього кварталу 26 жовтня. – В цілому, ми очікуємо, що закінчимо 2023 рік або приблизно таким же розміром, або навіть трохи меншою організацією, ніж ми є сьогодні».

Meta, як і інші технологічні гіганти, збільшила кількість співробітників під час пандемії, оскільки життя і бізнес все більше зміщувалися в онлайн. У 2020 і 2021 роках разом узятих, вона додала понад 27 тисяч співробітників, а за перші дев’ять місяців цього року — ще 15 344, приблизно чверть з них протягом останнього кварталу.

«Реально, в компанії, ймовірно, є купа людей, яких тут не повинно бути», – сказав Цукерберг співробітникам на загальнокорпоративних зборах в кінці червня.