3-го грудня на китайській стрімінговій платформі Bilibili вийде аніме-версія однойменного фантастичного роману Лю Цисінь «Проблема трьох тіл». Новий трейлер майбутнього аніме, розроблений CG-студією YHTK Entertainment у партнерстві зі студією The Three-Body Universe, створеною спеціально для франшизи, був випущений під час аніме-показу на Bilibili.

Видана у 2008 році окремою книгою після того, як у 2006 році була опублікована в журналі «Світ наукової фантастики», «Проблема трьох тіл» є першою книгою в серії науково-фантастичних творів Лю Цисінь «Пам’ять про минуле Землі».

В оригінальному романі людству вдається встановити контакт з інопланетною расою і воно готується до їх прибуття. Природно, що між щирим прийомом нового виду на Землі з розпростертими обіймами та підготовкою до захисту планети від інопланетного вторгнення пролягає межа.

Згідно з пресрелізом, анімаційним студіям з усього світу дозволено досліджувати франшизу «Пам’ять», щоб продемонструвати її глобальний потенціал за допомогою різних стилів мистецтва та анімації. У пресрелізі Лю Цисінь сказав:

«Анімація, як і наукова фантастика, є мистецтвом уяви. Уява – найпотужніша сила людства. Я вірю, що у світі анімації науково-фантастична історія, така як «Проблема трьох тіл», може дійсно ожити».