Питання енергозбереження турбує зараз весь світ — і Microsoft теж намагається оптимізувати свої консолі під сучасні вимоги. Наприклад, в одному з недавніх оновлень Xbox Series X|S було перероблено меню налаштувань живлення, яке тепер краще дає зрозуміти різницю у споживанні енергії в режимах очікування та енергозбереження. І схоже, компанія не збирається на цьому зупинятись.

Так, в опитуванні, яке проводилося в додатку для користувачів програми Xbox Insider, серед інших пунктів (про тривалість ігрових сесій, улюблені ігрові платформи тощо) були також питання про відношення опитуваних до обмежень графічних опцій (частота кадрів, роздільна здатність, візуальні ефекти, використання GPU) з метою покращення енергозбереження консолі.

Microsoft цікавиться ставленням гравців до енергозберігальних режимів на Xbox

Важко сказати, як саме вплине обмеження фреймрейту з 60 до 30 fps (або роздільної здатності з 4K до Full HD) на загальне споживання енергії консоллю, але вже сам факт того, що Microsoft замислюється над такими речами, не може не тішити. Якби ще й у сучасних процесорів та відеокарт енергоспоживання не зростало такими темпами…