З моменту появи в пристроях Apple голосового асистента, єдиною фразою для його (її) активації була і залишається — «Hey Siri». Не завжди зручно, але користувачі одразу звикли.

Марк Гурман (Mark Gurman) з видання Bloomberg розповідає, що Apple працює над скороченою версією звернення, яка більше не потребуватиме «Hey», достатньо буде лише «Siri». Декілька останніх місяців відповідна команда працює над тренуванням ШІ саме до такого звернення.

Процес тривалий. Може здаватися, що зміна доволі проста, але насправді тригер з двох слів значно збільшує вірогідність відповіді від ШІ.

Спрощене звернення має покращити взаємодію з декількох запитів за раз. До того ж це допоможе Siri «підтягнутися» до конкурентів від Amazon та Google. Останній хоч і потребує перший запит з «OK Google», але спроможний після цього до подальших команд.

Також компанія працює над глибшою інтеграцією Siri в застосунки сторонніх розробників. Але на подібні зміни доведеться зачекати. Гурман наголосив, що всі ці зміни можуть з’явитися наступного, або навіть 2024-го року.