Стрімінгова платформа HBO оголосила в п’ятницю про закриття серіалу «Світ Дикого Заходу» / Westworld, всього через кілька місяців після завершення його четвертого сезону, повідомляє Variety.

Серіал, який за час свого існування отримав 54 номінації на премію «Еммі», мав завершитися п’ятим сезоном, згідно з нещодавніми заявами двох його шоураннерів, творчого подружжя Джонатана Нолана і Лізи Джой.

Натомість рішення HBO було зумовлене кількома причинами, серед яких високі виробничі витрати, зниження глядацької аудиторії та погіршення реакції критиків на тлі загальних зусиль зі скорочення витрат у новоствореній материнській компанії Warner Bros. Discovery. Серіал встановлював рекорди під час прем’єри, але його глядацька аудиторія знижувалася з кожним сезоном, особливо різке падіння спостерігалося в четвертому сезоні, який нещодавно вийшов в ефір.

Назвавши «Світ Дикого Заходу» / Westworld «одним з найяскравіших моментів» своєї кар’єри, Нолан і Джой сказали в заяві, що їм «випала честь розповісти ці історії про майбутнє свідомості — як людської, так і поза нею — в той короткий проміжок часу, поки володарі ШІ не заборонили нам це робити».

Але це ще не кінець творчого шляху для дуету: їхня продюсерська компанія має угоду з Amazon, і вони працюють над новим телесеріалом, заснованим на легендарній франшизі відеоігор Fallout.