Не чули про такий автомобіль, як Mazda CX-8? Цілком можливо, адже Mazda CX-8 є локальною моделлю для ринків Азії, що побудована на основі Mazda CX-5. Проте, відповідно до своєї назви, автомобіль позиціюється на щабель вище – й за загальними розмірами (довжина 4,9 м та колісна база 2,93 м), й за збільшеним салоном (три ряди сидінь). Однак зв’язок Mazda CX-5 та Mazda CX-8 простежується майже у всьому: загальні риси кузова, техніка рід капотом, навіть зміни у дрібницях.

Адже планове оновлення Mazda CX-8 пройшло «за рецептом» Mazda CX-5: новий передній бампер, фари з напівкільцями ходових вогнів, обрамлення решітки радіатора. Серед технічних змін можна відзначити налаштування підвіски: спеціалісти Mazda підібрали для моделі CX-8 нові пружини та амортизатори.

Є деякі зміни та в салоні автомобіля Mazda CX-8. Загалом форма передньої панелі пізнавана, центральний 10-дюймовий дисплей займає своє почесне місце – але відтепер навчений бездротовому з’єднанню Apple CarPlay. Крім того, оновився профіль та наповнювач сидінь, використовуються нові матеріали оздоблення.

До речі, щодо сидінь. На вибір клієнтам пропонується 7-місне або 6-місне виконання салону – й в останньому випадку сидіння другого ряду розділені багатофункціональним підлокітником.

А ще покупці Mazda CX-8 можуть обрати бажаний двигун: бензиновий 2,5-літровий «атмо» (190 к.с.) або «турбо» (230 к.с.), альтернативний 2,2-літровий турбодизель на 200 «коней». Всі мотори працюють у парі з обов’язковим 6-ступеневим «автоматом», а ось тип приводу може відрізнятись – передній або повний. А який би двигун та тип приводу ви обрали для себе? Та й взагалі – чи зацікавила Mazda CX-8?