Стало відомо, коли саме очікувати лінійку Samsung Galaxy S23 та на які процесори розраховувати в нових смартфонах

Що ближче до виходу нового смартфона, то більше деталей про нього стає відомо. Лінійка Samsung Galaxy S23 не є винятком, адже ці моделі — одні з найпопулярніших Android-смартфонів.

Раніше вже повідомлялося, що нові флагмани від Samsung отримають мінімальні візуальні зміни, які здебільшого стосуватимуться блоків камер. Наразі кардинально нових витіків інформації не було.

Але стало відомо, коли планується запуск нової лінійки. Samsung Galaxy S23 має з’явитися на початку лютого наступного року, в перший тиждень місяця. І це буде не онлайн-подія, а традиційна презентація, яку проведуть в Сан-Франциско. Останній раз така подія проходила в 2020 році, одразу перед початком пандемії COVID-19, коли презентували Samsung Galaxy S20 та складану модель Galaxy Flip.

Минулого разу S22 презентували 9 лютого, а продажі стартували з 25. Подібна схема запуску планується й з наступною лінійкою.

Ще один цікавий момент з новими флагманами компанії — процесори. За деякими даними, компанія може відмовитися від використання власних процесорів Exinos через певні промахи в стабільності та продуктивності. Тому не лише американські версії отримають Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, а й моделі для інших регіонів.

Як помітили в виданні GSMArena, глава фінансів Qualcomm Акаш Палхівала (Akash Palkhiwala) повідомив, що частка процесорів компанії для моделей S23 збільшиться до «глобальної», а не 75%, як у поточній лінійці.

Тому можна майже напевно чекати лише моделі з Qualcomm, та як мінімум на деякий час забути про порівняння флагманів Samsung з різними процесорами.