Виробники смартфонів вже давно перестали робити кардинальні зміни з кожним оновленням своїх ґаджетів. І судячи з тієї інформації, яка з’являється в інтернеті, Samsung Galaxy S23 також не отримає кардинальних змін у порівнянні з попередньою моделлю.

Нещодавній витік про дизайн блоку камер в S23, який має бути оформлено в стилі S22 Ultra, починає доповнюватися інформацією й про інші характеристики майбутнього пристрою.

Для початку, в Geekbench з’явився тест нової моделі Samsung з процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Що цікаво, це конфігурація самого процесора, який має одне потужне ядро з частотою 3,36 ГГц, чотири посередніх з частотою 2,8 ГГц, та три простіших — 2,02 ГГц.

Також тест показав, що модель матиме все ті ж 8 ГБ оперативної пам’яті. Ще в S20 була опція з 12 ГБ, від якої пізніше відмовилися, заразом зі слотом для карти пам’яті. І схоже на те, що цього разу в оновленій моделі ситуація з пам’яттю кардинально не зміниться.

Діагональ дисплея найменшої з моделей флагманської лінійки залишиться на позначці 6,1 дюйма зі старою роздільною здатністю у 2340×1080 пікселів, все ще не LTPO.

Витік інформації про Samsung Galaxy S23 демонструє дуже незначні зміни порівняно з S22

Серед камер цифри також знайомі: 50 МП з оптичною стабілізацією в основної камери, 12 МП у надширококутної, та по 10 МП у телефото та фронтальної камер. Щоправда, тут можуть бути нові сенсори чи оптика, до того ж додаткові можливості процесора можуть реалізувати якісь нові функції.

Батарея може трохи збільшитися до 3900 мА•год. Але це лише у порівнянні з попередньою моделлю, адже до цього у S21 та S20 вони мали місткість у 4000 мА•год. Підтримка швидкого заряджання також залишиться на значеннях потужності у 25 Вт для дротового та 15 Вт для індукційного способу.

Поки що залишається під питанням використання процесорів власного виробництва — Exynos. Раніше вже були повідомлення про те, що компанія може відмовитися від них вже з наступним оновленням флагманів.