Лістенбург – нова країна ЄС, яку вигадали у Twitter

Поки Ілон Маск намагається звільнити половину працівників Twitter та торгується зі Стівеном Кінгом за синю галочку, користувачі соціальної мережі розважаються як можуть. Наприклад, вони вигадали нову країну Європи в існування якої повірило дуже багато людей. Цю історію розповідає Euronews.

Все почалось 30 жовтня 2022 року, коли користувач Gaspardo виклав у Twitter мапу Європи на якій до Піренейського півострова була примальована додаткова країна зі сторони Атлантики, більш того, пофарбована так, начебто це країна Євросоюзу. «Я впевнений, що американці навіть не знають назви цієї країни» – написав Gaspardo.

Інший користувач моментально відповів на це: «Who does not know Listenbourg?» / «Хто не знає Лістенбург?». Так у нової країни з’явилося ім’я.

Пост почали активно лайкати та ретвітити (зараз у нього 105,8K лайків та близько 10 тис. ретвітів), його підтримали інші користувачі.

У Лістенбурга з’явилося Міністерство внутрішніх справ та сторінка уряду.

Прапор, герб, та навіть гімн.

Географічна мапа і поділ на регіони. Авіакомпанія та власна футбольна ліга, політичний устрій та історія. Ось, наприклад, один з монархів Лістенбургу.

А ще люди дуже хочуть відвідати цю чарівну країну. А ви бажали б з’їздити до Лістенбургу?