Ідея використання додаткових об’єктивів на смартфонах не є новою. Наприклад, коли iPhone мав лише одну ширококутну камеру, для нього можна було знайти декілька варіантів надширококутних об’єктивів та макро. Й такі досі є.

Експеримент Xiaomi пішов трохи далі. В наведеному концепті пропонується під’єднати до нещодавно представленого Xiaomi 12S Ultra (флагман отримав дюймовий сенсор Sony IMX989 з роздільною здатністю 50,3) додатковий об’єктив Leica серії M.

Сам смартфон має доволі великий блок камер. В концепті він виступає також кріпленням для змінної оптики, наче байонет у «дорослих» камер зі змінною оптикою. Як результат, смартфон зможе отримати «професійний інструмент для створення фотографій» з, наприклад, «автентичною глибиною різкості», а не зробленою за допомогою алгоритмів постобробки.

Компанія зазначає, що смартфон все одно використовуватиме AI Image Solution для обробки фото, також дозволить знімати 10-бітні RAW-світлини. Зовнішній об’єктив інтегровано в застосунок камери з додатковими функціями на кшталт гістограми, фокуспікінгу та «зебри» (візуальні помітки зони фокусування).

Але, на жаль, наразі це лише концепт. Подальші плани випуску такої версії смартфона поки що невідомі.