Один з найпопулярніших складаних смартфонів — Samsung Galaxy Fold — отримав підтримку роботи зі стилусом ще у 2021 році з моделлю Fold3. Але, на відміну від лінійки Note, Fold не має в корпусі місця для нього. Тож користувачам доводиться або купувати чохол з відповідною кишенею для нього, або зберігати стилус окремо від смартфона. Це не дуже зручно.

Але така ситуація може змінитися вже з наступним поколінням Samsung Galaxy Fold5. Корейське видання The Elec повідомляє, що компанія вже працює над тим, щоб стилус все ж можна було сховати всередині самого смартфона, як це було з ґаджетами лінійки Note. Подібний задум розраховували побачити ще з Fold4, але цього року такого не сталося.

Samsung Galaxy Fold5 може отримати місце для стилуса в корпусі. Також компанія очікує зростання категорії складаних смартфонів та конкуренцію від Apple

Разом з цим представники компанії обговорюють з підрядниками можливості зменшення помітності «складки» на внутрішньому дисплеї, зменшення розмірів та ваги ґаджета (як мінімум вже обговорюється новий вібромотор), а також збільшення міцності корпусу.

Samsung каже, що 90% користувачів складаних смартфонів не планують змінювати формат пристрою при його заміні. Ба більше, очікується, що до 2025 року ринок збільшиться на 80%. І тут компанія також очікує побачити Apple серед конкурентів, але з невеликою поправкою:

Південнокорейський технологічний гігант також поділився своїми очікуваннями, що Apple приєднається до ринку складаних пристроїв у 2024 році, але спочатку з ноутбуками та планшетами, а не смартфонами.

Як повідомляє джерело, наразі складані смартфони становлять лише 1% загального ринку. При цьому на думку Samsung, клієнти дуже задоволені форматом й очікує експоненціальне зростання цього сектору.