Сучасні смартфони дуже рідко відповідають слову «компактний», адже великі дисплеї наразі встановлюються у переважну більшість моделей та відповідно впливають на габарити корпусів. В «таборі» компактних смартфонів все ще є iPhone SE, який частково обирають і за його ергономічність.

Поточна модель iPhone SE третього покоління все ще використовує старий дизайн смартфонів з великими рамками над та під дисплеєм, діагональ якого складає всього 4,7 дюйма. Але наступна версія майже напевно має помітно змінитися.

Раніше повідомлялося, що майбутній SE все ж отримає сучаснішу зовнішність та нагадуватиме iPhone XR. До того ж йшлося про можливі два розміри корпусу.

Цього разу CEO Display Supply Chain Consultants Росс Янг (Ross Young) розповів у себе у твіттері (лише для Super Followers), що Apple ще не визначилася до кінця ані з розміром дисплея, ані з типом матриці.

Серед варіантів розглядаються 6,1-дюймовий OLED-дисплей, або 5,7- чи 6,1-дюймовий IPS. На кожну опцію також припадають по два виробники (без зазначення, яких саме). Використання OLED може трохи вплинути на вартість самого пристрою, але до моменту виходу й ціни таких дисплеїв можуть знизитися.

Також варто нагадати, що до актуальної лінійки смартфонів Apple, найменшим був iPhone mini, від якого цього року відмовилися. Але будь-яка з запропонованих оцій екранів для iPhone SE все одно більша (iPhone 13 mini мав 5,4-дюймовий дисплей).