Компанія Ferrari презентувала своє нове творіння: гібридний автомобіль під назвою 499P. Важливо, що Ferrari 499P – це не дорожній суперкар, а саме спеціальний автомобіль-болід для перегонів. Причому для перегонів вищого рівня на витривалість. Йдеться про чемпіонат FIA WEC (World Endurance Championship) та залік LMH (Le Mans Hypercar).

Що створили «італійці»? Суперкар з повністю карбоновим монококом та ретельно опрацьованою аеродинамікою. Як відмічає компанія, в останньому випадку важлива не тільки притискна сила, але й гарне охолодження всіх агрегатів. Адже це є запорукою надійності, що дуже важливо у перегонах, особливо – довготривалих.

Також Ferrari 499P є гібридом: тут комбінується бензиновий двигун V6 з двома турбінами (побудований на основі мотора Ferrari 296 GT3) та електричний привод, для живлення якого використовується 900-вольтний акумулятор. Загальна потужність гібрида Ferrari 499P складає 500 кВт або 680 «коней».

Серед іншого варто зазначити класичну підвіску на подвійних важелях та вагу автомобіля для перегонів на рівні 1030 кг. Як це все буде працювати на трасі й чи дозволить італійцям здобути перемоги? Дізнаємось вже у 2023 році, коли Ferrari 499P розпочне свою спортивну кар’єру.