Гравці “зі стажем” напевне добре пам’ятають одну з найкрасивіших та найвідоміших адвентюр свого часу — Myst. Вона вийшла на початку 90х років минулого сторіччя і користувалася шаленою популярністю, тож отримала певну кількість сиквелів.

Riven — перший з них, і друга гра в серії Myst, що налічує загалом шість ігор. Riven вийшов у 1997 р., займав цілих 5 компакт-дисків і отримав тоді дуже схвальні відгуки як критиків, так і звичайних гравців. Загальний тираж перших двох ігор, згідно з даними видавця серії, компанії Cyan World, перевищив 15 млн екземплярів — це насправді дуже багато як для цього жанру.

Тому анонс ремейка Riven не викликає здивування — скоріше дивно, що він відбувся лише зараз, через 25 років після виходу оригінальної гри (перший Myst за цей час встиг отримати вже кілька ремастерів та ремейків). Працює над ним та сама студія Cyan, обіцяє повний ремейк “з нуля” в 3D (оригінальна гра була пререндереною з управлінням point-and-click, як і Myst), в роботі їй допомагає команда шанувальників гри, яка працювала над власним фанатським 3D-ремейком Starry Expanse Project.

Cyan World оприлюднила FAQ по проєкту, але поки що в ньому немає ніякої більш детальної інформації — як і дати релізу чи переліку платформ, на яких він з’явиться.