Сьогодні вранці в бухті та на рейді тимчасово окупованого Севастополя спостерігалися потужні вибухи й активність російського флоту та авіації, які полювали на начебто українські БПЛА. По попередній інформації, пошкоджено щонайменше два кораблі флоту агресорів – неназваний тральщик та новий флагман Чорноморського флоту РФ фрегат «Адмірал Макаров», який є носієм крилатих ракет «Калібр» і брав участь у систематичному обстрілі мирних українських міст.

За інформацією російських пабликів та офіційних осіб, бухту Севастополя атакували 8 БПЛА та 6 надводних катерів-дронів. Начебто усі вони знищені. Наведенням атаки, за думкою росіян, займався американський безпілотник RQ-4B Global Hawk. Останнє скоріш за все маячня, тому що БПЛА та літаки спостереження країн НАТО і так постійно чатують в акваторії Чорного моря з кінця 2021 р.

Через атаку дронів росіяни перекрили рейд у Севастополі та припинили сполучення поромами та катерами. Рух між районами окупованого міста можливий лише автобусами. Крім того, з’явилася інформація, що окупаційна влада вимикає доступ до усіх камер спостереження у місті.

Що ж, хто б не пошкодив «Адмірал Макаров», ЗСУ чи самі криворукі росіяни, це приємно. Карма, вона така.