Анонс преміальної VR-гарнітури Quest Pro вартістю $1,5 тис. здивував пересічного користувача, звичного до дещо інших цін на ці пристрої. Але виявляється, у Meta в планах є й значно доступніша модель — точніше, нова версія “стандартної” гарнітури Quest.

Під час останньої доповіді щодо фінансових результатів Дейв Уінер, фінансовий директор компанії, серед іншого повідомив про те, що “наступне покоління доступної VR-гарнітури Quest вийде пізніше наступного року”. Своєю чергою, Марк Цукерберг також згадував про “Quest для звичайних користувачів” — він не вказував конкретну назву пристрою, але явно мав на увазі Meta Quest 3. Ніяких дат не називається, але скоріше за все реліз нового Quest буде прив’язаний до чергового заходу Meta Connect, який зазвичай відбувається восени.

Крім того, у недавньому інтерв’ю Марк Цукерберг також розповів, що нам слід очікувати Quest 3 — він вийде вже не цього року, і знаходитиметься у ціновому діапазоні $300-500. Це значно ближче до Quest 2, ціни на який починалися від $299.

При цьому, хоча Quest 3 і має “бюджетний вигляд” на фоні Quest Pro, є свідчення, що нова гарнітура Quest отримає деякі “преміальні” функції: так, Марк Цукерберг розказав, що вона підтримуватиме відстеження обличчя та очей, так само як і Pro-версія, плюс за неофіційними чутками, у Quest 3 також використовуватимуться тонкіші “млинцеві” лінзи (pancake lenses).