Наразі найбільшим планшетом компанії Apple є iPad Pro 12,9. Але, можливо, так буде ще не довго. Згідно з даними Вейна Ма (Wayne Ma) з видання The Information, в Apple є план запустити 16-дюймовий iPad вже в четвертому кварталі 2023 року.

Точнішої інформації поки що немає. Лише зазначається, що планшет отримає розмір відповідний до найбільшого лептопа з актуальної лінійки компанії.

«16-дюймовий iPad, швидше за все, буде орієнтований на творчих професіоналів, які працюють з графікою та дизайном, та віддають перевагу більшому екрану» — йдеться у повідомленні The Information.

Минулого літа також про подібне згадував Марк Гурман (Mark Gurman) з видання Bloomberg. Тоді він розповів, що в Apple є окрема команда, яка займається варіантами більших iPad та має щонайменше пару років на це. Такі строки збігаються з новою інформацією.

Ба більше, CEO Display Supply Chain Consultants Росс Янг (Ross Young) згадував у своєму твіттері, що підтверджено виробництво 14,1-дюймового екрана для iPad Pro, ще й з mini-LED (зараз є лише у 12,9-дюймової моделі).

Підтверджено, що iPad Pro з діагоналлю 14,1 дюйма розробляється спільно з нашими джерелами в ланцюжку поставок. Він матиме світлодіоди mini-LED та ProMotion. Не впевнений щодо часу, але більш імовірним буде початок 2023 року.

Таким чином є вірогідність, що наступного року моделі iPad Pro зрівняють розміри дисплеїв з MacBook Pro. Подальша доля менших моделей не згадується.