У Вінниці тестують новий тролейбус марки VinLine, який виготовляє комунальне підприємство «Вінницька транспортна компанія». Про це сповістив міський голова Сергій Моргунов.

Одна з особливостей нової моделі – можливість переміщатися автономним ходом, що дуже актуально зараз, коли стабільність енергопостачання внаслідок ударів російських агресорів під питанням. У такому режимі тролейбус може здолати до 20 км, тобто проїхати усю дистанцію типового маршруту навіть двічі.

Крім того, новий низькопрофільний VinLine споживає на 30% менше електрики порівняно з моделлю ЗіУ (російські тролейбуси 1972-2003 років, які ще залишились на деяких маршрутах).

Корпус VinLine виконаний з матеріалу, більш стійкого до корозії. У салоні встановлена вдосконалена система вентиляції та опалення, а блок акумуляторів оснащений системою клімат-контролю, яка запобігає перегріву.

Це вже 15-й тролейбус VinLine, зібраний у Вінниці. До кінця року планують випустити ще чотири одиниці.

КП «Вінницька транспортна компанія» почало власне виробництво тролейбусів у 2019 році. Дослідний зразок отримав робочу назву «Вінниця-RTS 12». Для серійних машин обрали назву VinLine.