Свого часу компанія Foxconn створила автопідрозділ Foxtron, що мав розробляти електромобілі та автономний транспорт. Наразі все перебуває на етапі концептів, проте загальні риси та перші моделі вже вимальовуються.

Приклад – ось цей концепт-кар Foxtron Model B, що дуже наближений до серійної моделі. Наприклад, його дизайн вже досить традиційний та майже позбавлений нереальних деталей, що характерні для концептів. Хоча деякі цікаві особливості все ж є: повітряний канал на капоті, дзеркала-камери, приховані ручки дверцят.

Все задля того, аби хетчбек Foxtron Model B мав гарну аеродинаміку (Cd=0.26), що позитивно впливає на запас ходу: виробник не заявляє розмір акумулятора, але заявляє прогнозовану дистанцію пробігу – до 450 км. Крім того, вже відомі основні розміри: довжина 4,3 метра, колісна база 2,8 метра. Тобто, це типовий європейський С-клас, тільки електричний – як Volkswagen ID.3…

Відомо, що електромобіль Foxtron Model B буде побудовано платформі МІН та оснащено одним електромотором потужністю близько 230 «коней». Також обіцяне дуже сучасне оснащення: матричні фари спереду та навіть позаду (вони можуть малювати корисні зображення), 15,6-дюймовий дисплей в салоні з власною «оболонкою», плюс пара дисплеїв замість дзеркал.

Наразі компанія Foxtron розробляє й інші електромобілі – вже були анонсовані більший за розміром «легковик» та електричний пікап. Наразі (знову) все це концепти, але ж (знову) вже дуже наближені до серії. Отже – чекаємо на поповнення серед виробників електромобілів!