Tesla повідомила про прибутки за третій квартал, а керівники компанії відповіли на широке коло питань, включаючи макроекономічні проблеми та очікуване придбання Twitter генеральним директором Ілоном Маском. Акції Tesla впали приблизно на 5% після оголошення результатів.

Прибуток: $1,05 проти 99 центів на акцію (скоригований) за прогнозом аналітиків, опитаних Refinitiv
Виручка: $21,45 млрд проти $21,96 млрд, за оцінкою Refinitiv

Чистий прибуток Tesla за 3 квартал 2022 року досяг $3,33 мільярда, при цьому валова маржа збереглася на рівні 27,9%, точно на тому ж рівні, що і в другому кварталі 2022 року. За аналогічний період минулого року Tesla повідомила про прибуток в розмірі $1,62 мільярда.

Ілон Маск відповів на запитання акціонерів про попит на електромобілі та можливий викуп акцій.

«Я не можу не підкреслити, що у нас відмінний попит на 4-й квартал, ми розраховуємо продати кожен автомобіль, який ми виробляємо, – сказав Маск. – Заводи працюють на повну потужність, ми поставляємо всі автомобілі, які виробляємо, і зберігаємо високу операційну рентабельність».

Він додав, що в наступному році Tesla, ймовірно, зробить «значний викуп акцій», потенційно на суму від 5 до 10 мільярдів доларів США, після схвалення ради директорів.

Він також оптимістично сказав: «Я вважаю, що ми можемо набагато перевищити поточну ринкову капіталізацію Apple. Насправді я бачу потенційний шлях до того, щоб Tesla коштувала більше, ніж Apple і Saudi Aramco разом узяті. Це не означає, що це станеться одразу або буде легко».

Маск також розповів про своє майбутнє придбання Twitter:

«Я думаю, що це актив, який довгий час перебував у стані очікування, але має неймовірний потенціал. Довгостроковий потенціал Twitter на порядок вище, ніж його поточна вартість».

Очікується, що Маск продасть частину своїх акцій в Tesla, щоб профінансувати закриття угоди про купівлю Twitter, вартість якої складає $44 мільярди.

Виручка Tesla від продажів автомобілів склала $18,69 млрд, що на 55% більше, ніж рік тому. Собівартість виручки від основного автомобільного бізнесу компанії зросла до $13,48 мільярда протягом кварталу в порівнянні з $10,52 мільярда у другому кварталі, що відповідає зростанню автомобільних продажів.

Компанія підтвердила, що постачання електричної важкої вантажівки Semi почнуться в грудні, і зазначила, що вона виробляє Semi в Неваді, де також виробляються акумуляторні батареї для автомобілів Tesla в США. Вперше про Semi було оголошено в грудні 2017 року.

При цьому Tesla не повідомила про терміни початку виробництва свого пікапа Cybertruck, заявивши лише, що він буде вироблятися в Техасі після нарощування там виробництва Model Y.