До хороших речей люди швидко звикають, і це стосується буквально всього. Так і спеціалісти iFixit вже звикли до того, що виробники техніки почали стежити не лише за зовнішністю своїх виробів, але й за внутрішніми складовими.

В коротенькому відео розборки  Pixel Watch від Google, ведуча Сем Голдхарт (Sam Goldheart) декілька разів наголосила на тому, що відкритий корпус нового «розумного» годинника дає відчуття «першої генерації» пристрою, натякаючи на те, що внутрішній вигляд ґаджета не є чимось сучасним. (Тут також варто зазначити, що iFifxit завжди приділяє доволі багато часу виробам від Apple, а в цій компанії навіть внутрішньому дизайну приділяють чималі зусилля.)

З того, на що варто звернути увагу потенційним покупцям, є декілька моментів. Найважливіший — заміна дисплея, яку Google не робить. Як показав досвід оглядача TheVerge Кріса Велча (Chris Welch), пошкодити скло дуже легко. Тож користувачам, які часто помічають, що чіпляють щось годинником, варто двічі подумати про придбання Pixel Watch.

Але як знайдеться варіант заміни дисплея, для того, щоб це зробити, треба доволі багато розібрати. Окрім того, що герметичність корпусу може бути порушена після процедури, для того, щоб просто від’єднати старий та потім під’єднати новий дисплей, треба ще й зняти батарею, яку додатково тримає прошарок клею. Тож гарантії, що під час розбирання годинника додатково нічого не пошкодиться, на жаль, немає.

Окремо ведучу здивувала відсутність додаткового захисту динаміка, де вона очікувала побачити маленьку сіточку (на кшталт тієї, яка встановлена на динаміках практично будь-якого сучасного смартфона), а також фіксовані позиції колеса, кнопки та сервісного порту, які не знімаються з корпусу.

Врешті пані Голдхарт залишилася в захваті лише від клейкої стрічки, яка тримає дисплей та заднє скло на корпусі. Також вона додала, що за пару ітерацій розробки Pixel Watch компанія Google напевно зможе покращити внутрішній дизайн.