Всесвітні автомобільні гіганти заморожують виробництво в росії або взагалі закривають – то ж на місце відомих компаній приходять маловідомі бренди. Спочатку була надія на китайські компанії, потім на іранські. Але тепер автомобільний ринок країни-агресорки очікує нову «зірку» – електромобілі з Уганди (Африка).

Нещодавно з’явились повідомлення про можливість постачання на російський ринок електромобілів Kiira EV. Що це? Це компактний 2-місний хетчбек з переднім приводом та 26-сильним двигуном.

Невеличкий 3-метровий кузов зроблено зі склопластику, то ж не дивуйтесь зазорам між панелями. Всередині знайшлось місце не тільки під два сидіння, але також й під багажник-диван. А ще знайшлось місце під акумулятор ємністю близько 8,3 кВт·год, що може забезпечити дистанцію автономного пробігу близько 80 км на одному повному заряді. При цьому максимальна швидкість сягає 100 км/год – про безпеку краще не запитувати…

До речі, свого часу хетчбек Kiira EV став першим електромобілем Уганди. Можливо, за цю честь й призначили його вартість близько $20 тис.! Такі ось інновації.